Wat is goede hondenvoeding?
Welke brokken zijn nu goed voor een hond? Dit is simpel: er zijn maar heel weinig goede brokken voor de hond! Veel soorten brokken bestaan voor 50-70% uit granen en daar wordt uw hond ziek van. Ook uw hond is van nature een roofdier en die eten alleen en uitsluitend rauwe vleesvoeding. Granen is goed voor kippen (!) maar nooit voor roofdieren, omdat granen moeilijk verteerbaar zijn voor een hond en dat veroorzaakt vele ziektes. Maar waarom gebruiken fabrikanten dan granen als dit slecht is? Heel simpel men gebruikt meestal afvalgranen, en ze doen dit omdat het een goedkope grondstof is! Dat is de reden waarom graan vaak gebruikt wordt in hondenvoeding en niets anders.

Wij geloven dat goede hondenvoeding RAUW moet zijn!! Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan,  hij kan hier niets mee en is ongezond. Vergeet niet het woord RAUW, dit is heel belangrijk, zo niet het belangrijkste!!

Goede hondenvoeding is dus rauw vlees en rauwe botten, zoals konijnen,  halve kippen met bot en al, hart, lever, nieren, pens,  rauwe zalm of makreel met kop, graten en ingewanden en al. Dat is goede hondenvoeding die de natuur aan uw hond heeft voorgeschreven om gezond te blijven.  Maar is botten niet gevaarlijk voor onze hond? Nee, een hond is een carnivoor (roofdier), die hebben zo’n verschrikkelijk sterk maagzuur (pH-1 ) waarin botten gewoon oplossen. Dit geldt voor alle honden, zowel voor kleine als voor de grote honden.

Lever mag niet te vaak gevoerd worden
Geef lever als een hele maaltijd om de 2 weken, het is niet aan te bevelen om dit vaker te geven.  Honden ontwikkelen een voorkeur voor lever als ze dit teveel gevoerd krijgen. Op een regelmatige basis kan het een teveel aan vitamine A veroorzaken. Lever en nieren zijn opslagplaatsen van giftige stoffen en reststoffen van medicijnen.

Lever is zéér gezond
Lever bevat hoge kwaliteit proteïnen, vetten, enzymen en vitaminen. Een grote maaltijd  lever elke 2 weken geeft een nuttige aanvulling aan het menu van rauwe vleesvoeding met bot en tafelresten. Maar is tafelresten dan niet slecht voor een hond ? Nee, dat is niet slecht voor uw hond, gewoon een aardappel en wat groente, maar wel fijngeprakt, dan is het geen enkel probleem. Let op: geen andijvie, dit blijven slierten waarvan de hond onherroepelijk van gaat braken. De maaltijd van een hond bestaat voor 85 % uit vlees met botten en ingewanden. Wat u voor de overige 15% voert is niet meer belangrijk voor uw hond. Tafelresten of rijp fruit het maakt niet uit waar dit uit bestaat. Maar nooit druiven (en dus ook geen rozijntjes), deze zijn zeer giftig voor een hond! 1 ons druiven kan al fataal zijn, met dodelijke afloop ( acute lever en nier falen ). Je hoort vaak dat mensen zeggen van aardappel word je dik van maar dat is grote onzin. De aardappel valt onder groente. De dikmakers zijn vette jus en andere sausjes, dit mag de hond natuurlijk ook niet hebben.

LET OP : Honden die alleen commerciële voeding krijgen zoals brokken, diners of blikvoer mogen beslist geen tafelresten eten! Voor deze honden is dit niet goed. Voor vlees- en bot etende honden kan dit geen kwaad, dit komt overeen met de darminhoud van zijn prooi die ze in de natuur vangen. Kijk ook even in het stukje “wat is giftig voor honden”, u kunt niet alles geven want sommige groentes zijn giftig voor uw hond.

Maar waarom mogen honden die brokken eten geen tafelresten eten? Dit komt omdat een hond die brokken eet al zeer slechte voeding krijgt en dan met tafelresten erbij is dat niet echt gezond voor de hond. Honden die rauwe vleesvoeding krijgen zijn super gezond en eten ook gezond, dan maakt tafelresten niets meer uit, het doet toch niets het is alleen maar vulling

Rauwe vissen voeren
Eens in de week een rauwe vis voeren, ja ik hoor u al denken… ik heb geen zin om die vis schoon te maken! Nou, dat komt dan mooi uit want dat moet ook niet, dit moet de hond zelf doen. Geef gewoon een rauwe makreel of zalm. Dan kan hij dit buiten op het gazon lekker opeten. Rauwe vis is zeer gezond voor de hond, de voedingswaarde is 4 x hoger dan vlees. Wolven geven de voorkeur aan zalmen, deze zijn makkelijk te vangen en de wolven lopen nagenoeg geen risico. Voor kleine hondjes kunt ook sardines halen, vis is op de markt niet zo duur. Vraag aan de visboer of hij wekelijks een rauwe zalm / makreel meeneemt. En dan niet denken: ik snij de kop van de vis er af dat vind ik vies, want dan gooit u het beste van vis weg. De voedingswaarde zit grotendeels in de kop van de vis.

Met rauwe vissen bedoelen wij  geen gerookte, gekookte of vis uit blik, nee zo uit zee op uw gazon, dat is rauw. Wees niet bang om uw hond rauw vlees of vis met bot en graten te voeren, een hond is een roofdier en weet als geen ander hoe hij hiermee  moet omgaan.  Een hond is uiterlijk door het fokken wel veranderd, maar innerlijk komen honden groot en klein nog steeds voor 99,9 % overeen met de wolf.  Maar heeft de hond dan geen last van bacteriën en parasieten? Nee daar heeft een gezonde hond geen last van, honden kunnen uitstekend overweg met bacteriën en parasieten en worden hier nooit ziek van. Voor de goede orde, we hebben het hier wel over een gezonde hond die rauwe voeding krijgt. Honden die commerciële voeding krijgen zijn niet gezond, dit is onmogelijk, en die kunnen wel last hebben van bacteriën en parasieten.

Eigenlijk is het heel simpel, uw hond is een roofdier en die vreten alles op wat ze maar kunnen vangen. Ze eten muizen, ratten, fazanten, konijnen e.d. Muizen en ratten zijn zeker niet steriel te noemen maar ziek worden doet een gezonde hond nooit hiervan. Dit kan ook niet omdat het maagzuur van een vleesetende hond een waarde heeft van PH-1 zuur tot extreem zuur dit is  vergelijkbaar met zoutzuur en hierin is leven onmogelijk. Alle schadelijke bacteriën en parasieten worden in dit zuur onmiddellijk  gedood. Bacteriën en parasieten die dit toch nog mochten overleven in de maag zullen in gevecht moeten treden met de darmflora van de hond, en die is altijd in de meerderheid, deze schadelijke bacteriën hebben geen schijn van kans en zullen als nog gedood worden. Natuurlijk zullen er nu mensen zijn die zeggen: ja, maar mijn hond eet geen muizen en ratten. Dat zal wel, maar ze eten ook ontlasting van andere dieren en andere ziekmakende rotzooi op wat ze vinden en ook dan is het van zeer groot belang dat de hond een extreem sterk maagzuur heeft om niet ziek te worden.

Roofdieren (dus ook uw hond)  moeten een sterk maagzuur hebben om gezond te kunnen blijven. Brokkeneters hebben een maagzuur waarde van PH-7, bijna neutraal dus waterig, dit leidt onherroepelijk tot ziektes, schadelijke bacteriën en parasieten krijgen hier door vrij spel,  waardoor er vele dierenarts bezoekjes zullen gaan volgen.

Als honden te dik zijn
Dierenartsen adviseren vaak om de hond sperziebonen uit blik door het voer te doen, dan valt hij hiervan af. Dit klopt ook wel maar ze vergeten erbij te vermelden dat u de bonen moet fijn prakken om braken te voorkomen. Als u dit niet doet valt u van het één in het andere probleem, omdat de hond deze bonen moeilijk kan verteren. Een veel betere optie is om de hond iets minder voeding te geven, en wat vaker een lange boswandeling te maken zodat de hond meer beweging heeft, dan kan hij afvallen op een gezonde en verantwoorde manier.

Rauw vlees en bot is de sturende factor
Rauw vlees en botten is de sturende factor om uw hond gezond te maken en te houden en zal tevens de levensverwachting aanzienlijk verlengen.

www.diamondfauna.nl 14-10-2014